italiensk pizza


Nu blir det ett kort inlägg. Har precis flyttat till barnens farföräldrar, som är SUPERtrevliga. :) Pratar värdelös engelska men jag börjar vänja mig vid det.
Silvio hade fixat ett mobilt bredband som jag tänkte testa genom detta inlägg, men som sagt, inget långdraget.

Ska ta bussen mot centrum imorgon, mer specifikt Cornelia-stationen (som den faktiskt heter), och träffa Kajsa <3

åt en jävligt god pizza idag också, och ja Martine, jag kommer att bli tjock av den här resan. :P Det är ingen myt att pizzorna är godare i Italien, de är mycket fräshare också (stavas det så?). Inte lika flottiga och äckliga.

I brist på andra bilder får ni en på mig i mitt nya rum.


klantig som få.


FAN. upptäckte idag att jag glömt laddaren till kameran hemma... innebärande: inga fler nya bilder på bloggen på ett tag. Ska försöka hushålla med de jag tagit hittills så att det inte bara blir en massa text.

Har lite ont i halsen idag. Tror att Luna har smittat mig. Hon har gått omkring och snorat sen jag kom hit och haft feber. Be för att det inte är svinis!

Annars har dagen varit bra, Kajsa kom hit vid 10-snåret, och vi tog en promenad i området. Kollade in supermarket, och tog en cappuccino på ett fik. Sedan hem hit och fixade lite lunch. Varmt och skönt som vanligt.


Att parkera i färdriktningen är inget krav här, så här ser det ut överallt.

Sedan passade jag Eduardo och Luna medans Silvia hämtade de andra 3. Lekt och ritat en massa idag. Och övat italienskan med Giorgia som ville att jag skulle hjälpa henne med sin italienskaläxa. Det innebar att jag skulle läsa högt och hon skriva. AS-svårt dock, eftersom jag skulle läsa hennes kråkor till handstil ( en sjuåring som skriver skrivstil ).


Söta Giorgia utanför skolan

När barnen ätit sin mat, (här äter barnen först, går och lägger sig och SEN kan vi äta, vilket blir vid typ halv-nio-snåret) gjorde Silvia iordning vår mat. Friterade oliver, friterade risbollar med tomat och mozzarella i och friterade potatisbollar med mozarella. Antagligen inte lika hälsosamt som det var gott.

Har sovmorgon imorgon med. UNDERBART? jaaa. plus att jag ska flytta hem till barnens farföräldrar imorgon (nu bor jag ju hos fastern), det blir skönt att komma till ett ställe där det är meningen att jag ska stanna ett tag... Så jag kan packa upp. Nu bor jag fortfarande i resväskan.

JUST DET, höll på att glömma, EVELINA; de har tictac med melonsmak här! De är tom godare än apelsin. :)


Kul att jag får så många kommentarer också, mysigt att få höra hur NI har det med, :)

PUSS <3




En dag på "jobbet"


Första hela dagen i italien:

Gick upp vid sju och åt "frukost" bestående av sockerkaka och varm mjölk. Jättegott, men inte någon vana jag vill ha, så jag och Silvia åkte till ett supermarket och köpte normal frukost: yoghurt och flingor. ;)

Efter frukost skjutsade vi de tre minsta till sina respektive skolor.


Kul att Eduardo var tvungen att blunda på den enda bilden jag är med på... :P
 
           
                                                               Luna (15 mån)

Eduardo (5) :)

Vi har varit och kollat på det nya huset som de ska flytta till om en månad! Det var SUPERFINT, och jättestort. 300 kvadrat, toscanainspirerat, med en stor veranda, trädgård och en pool på gång! jag lääängtar :)




            
       Det som ska bli en pool                      Verandan

Var på badhuset idag också, de tre äldsta barnen simmar. Sara som är åtta år simmar 4 dagar i veckan, en och en halv timme per gång. Så det blir en del timmar där ändå. (känner mig som hemma ;) )
Kajsa var där med Flaminia och Guilia, supersöta tjejer. Så vi bestämde att hon skulle komma hit imorgon bitti, så ska vi hitta på något på förmiddagen. :) <3

Åt middag med Silvia och Silvio (ja, de heter typ samma sak) och silvias mamma. det blev spaghetti med picorino-ost... MUMS... :)

Ja, det var väl allt för dagen.. eller just det; de fick sina presenter också, alla fem barnen och föräldrarna. :) De verkade nöjda! Tack för hjälpen mamma! och tack för stödet Martine!

Okej, men det var i alla fall allt. Skriver mer imorgon. Jag vill gärna höra vad som händer i Karlstad också! 


Saknar er alla.

PUSS <3

 


ROMA!

Också var man i Rom! Har inte riktigt fattat det än, och jag är så trött så jag tror jag trillar av pinn snart...

MEN det känns riktigt bra, familjen verkar supermysiga, barnen är sociala och gulliga och jag har ett fungerande internet. vad mer kan man begära?

Det här med språket går väl sådär, men vad kan man förvänta sig när man inte kan varandras språk? Det går faktiskt över förväntan, och Silvia (mamman i familjen) anstränger sig verkligen för att jag ska förstå!

Har hunnit träffa Kajsa också!! helt underbart skönt, min klippa!

Har inte hunnit ta så mycket bilder, men ett par stycken på barnen och området:


Giorgia (7) och Sara (8)

              
Kajsa bländad av blixten och Emma (2,5)

Områdets tennisplan. Poolen ligger precis bakom.


Nämnde jag att det har varit 30 grader varmt och strålande sol hela dagen? ;)

Arrivederci a domani!


Packning och sista måltiden


Mamma gillar inte att jag kallar den för "sista måltiden", men det var ju det det var, en avskedsmiddag för mig med hela familjen plus Martine!

Det serverades älgkött med hasselbackspotatis och smörstekta kantareller, och till efterrätt något som måste beskrivas som världens finaste tårta!



               



                


HUR fin var tårtan? :O med marshmallowöverdrag och under den ett chokladtryffellager, chokladkaka och hallonmousse ;) ( finns ännu fler fina gjorda av samma person: http://www.cakehelp.se/?page=home )


Har nu också börjat med packningen, var väl på tiden med ca 15 h kvar till avgång...

Lite kaosartad kan den tyckas, men den är faktiskt organiserad... på mitt sätt...
Det viktigaste är redan nedpackat i godisväskan...

             

...och vad skulle jag ha gjort utan min enormt engagerade packhjälp?



Fy fan, nu bär det av.. känns helt underbart att få träffa Kajsa i alla fall! :)

Inte säkert att jag har internet de första dygnen, så vi får se hur det blir med uppdateringarna.

Arrivederci! <3


Avsked och shopping

Det har varit många "sistan" nu de senaste dagarna. Sista dagen på badhuset i söndags, sista dagen på jobbet i tisdags, sista poloträningen.

Fast det har varit en hel del mys också! Sushi med Ronja i tisdags, KebabHouse med Martine och Isabell igår, och bio med pappa och Evelina efter det. :)  

Har varit helt underbart lyxigt med restaurangmat två dagar i rad, bio, och ett flertal "fikor", vad bra man mår av sånt! :)
Har ju fruktansvärt söta vänner också i och för sig, ;)


Fick till exempel det här armbandet av Ronja i tisdags, :) <3


Det har även blivit en hel del panikshopping av sånt man borde ha med sig, sprungit på stan i alla fall någon timme varje dag den här veckan., Har fortfarande inte tagit tag i mig själv och fixat en hårblås,.. men jag har klippt mig! :)

Plus inhandlat presenter till barnen ( alla fem (!) ), föräldrarna och saker som skor, hårspray, foundation, strumpbyxor och skavsårsplåster.  


Var inte intelligent nog att ta med mig kameran till mina mys-middagar och fikor, så tyvärr får ni bara värdelösa bilder...

7 dagar kvar


På väg hem från Norrland, med X2000 dubbeldäckare...

Tre dagar med farmor och farfar alltså, vilket bland annat har inneburit kräftfiske, kulturell sightseeing, havregrynsgröt och surströmming.  

...tre fina dagar sammanfattningsvis!



Okej, själva kräftfisket då. Personligen hade jag fasat lite för att behöva ta i levande kräftor, och hoppades på att kunna använda handskar. Tyvärr kom jag inte undan...

Jag överlevde dock, och tänker tillbaka på det med stolthet (och kanske ett visst obehag).

Det blev sammanlagt 121 kräftor uppdelade på 4 kok.




Men nog om den resan. Bara en vecka kvar till Rom! Ska hem och börja på lite listor över sådant man inte bör glömma... Någon som har något förslag?

PUSS


11 dagar kvar


JO, måste erkänna att det börjar närma sig nu...

Efter påtryckningar från familjen ska jag ta tag i det här med bloggandet nu!
Då borde jag ju egentligen redogöra för mina förberedelser och förhoppningar nu, fast om jag ska vara ärlig har jag inte börjat förbereda mig än. Det är ju ändå 11 hela dagar kvar. ;)
Tänker inte börja packa förrän ett par tre dagar innan avgång, annars är det ju ingen sport!


För att göra det hela lite mer stressigt bestämde jag mig i förrgår för att klämma in en tre-dagars-resa till Resele (utanför Sollefteå), för att fiska kräftor med mina söta farföräldrar...






...dit är jag på väg nu. Precis för sekunden sitter jag på McDonalds i Sundsvall och avjnuter en cappuccino och en äppelpaj, medans jag väntar på nästa buss mot Sollefteå.. Avnjuter och avjnuter förresten, de hade ingen laktosfri mjölk så jag kan vänta mig magsmärtor, och jag brände sönder läppen på äppelpajen.. Det senare var väl kanske mitt eget fel.. :)

MÅSTE springa till bussen nu!
Skriver en uppdatering senare, med lite mer info då kanske... :)

PUSS

Solresor - Resor med charter och sista minuten
RSS 2.0