Februari

Nästan symtomfri under fredagen, så vid halv-sju-snåret på fredagkvällen begav jag mig mot Piazza Repubblica för bio på Warner Brothers Moderno. Skönt med originalspråk! Det blev "Up in the sky" med George Clooney i huvudrollen. Vi var fem stycken, alla från Svenska Kyrkan.

Igårkväll var det dags för en utekväll igen, nykter som vanligt, med bilen stående vid metron. Åkte in så att jag vad vid Pantheon vid kvart över nio, och mötte där upp Lovisa (som jag träffat på Lukasgården), Elisabeth och Armando, alla svenska AuPairer. Vi började i Trastevere på en pub, och drog oss sen, i spöregnet, in mot centrum och en nattklubb vid namn Bloom. :)
På Bloom träffade jag den danska killen, Anders, som jag mötte på utekvällen för två veckor sen också. Vi bokade en utekväll till nästa helg.




Sammanfattning: Kvällen blev super! Hade jätteroligt med tre riktigt sköna människor, hoppas att det blir mer av den varan!

Sist men absolut inte minst:
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN KUSIN EMIL I BÖLE! :) Stooor börjar du bli! <3
Ha en mysig födelsedag, tänker på dig här nere.
KRAM

Hemma med sjukt barn

Har varit hemma med Luna i två dagar nu, och hunnit dra på mig samma förskylningssymtom som hennes.
Borde nog ha mer bacillskräck än jag har i det här huset...

Igår bakade vi kladdkaka, den blev fin! Inte alls samma temperatur och tid i en gasspis, men med lite flyt så går det.


Kvalitetskontroll

Idag gjorde jag en tonfiskpasta till lunch, som till och med blev god, och kände mig som en riktig husmor. Ska bli skönt med helg, komma bort lite från hemmafrukänslan... :)

Jag var på ungdomsträffen igår också! Fika och sällskapsspel stod på schemat, och nu pågår seriös planering inför helgen genom trådar på Facebook. Hoppas att det blir något av dom, och att jag är frisk imorgon!

KRAM


Kanelbullar

Igår var jag duktig och bakade bullar åt Silvia, som bett mig att baka några att ta med till hennes jobb. Fick göra dom utan pärlsocker eftersom jag inte har hittat det i pastaland, utan strödde över hackad mandel istället, men det blev gott ändå. :) De var jättepopulära, men mest bland de vuxna eftersom som dem "inte var så söta", WHAT? Jag drar slutsatsen att i Italien är SÖTT=NUTELLASOCKRIGT. Och eftersom mina bullar tydligen inte är så söta så har jag tagit fram sex stycken för tining nu efter middagen för att Silvia, Silvio och Mariella (mormor) ska ha till frukost imorgon. Ja, observera: kanelbullar till frukost.



Linslusen krävde att få vara med på bild.

Annars har det inte hänt mycket. Luna är lite sjuk, feber och öronsmärtor, så min uppgift under eftermiddagen blev att försöka hålla henne sysselsatt så att hon inte började gråta. Tyvärr gick det bara till en viss gräns (gränsen nåddes när jag tvingade i henne middag) sen panikgrät hon konstant tills hon somnade i min famn av ren utmattning. Hoppas att hon mår bättre imorgon...


Fredagsmys

Silvia och Silvio var ute och åt middag i går kväll, så jag var hemma med barnen. De lade Luna innan de gick så jag hade bara fyra stycken att hålla reda på. Jag hade laddat med tre påsar godis, en påse chips och en flaska koffeinfri cola. Innan de gick fick jag uppmaningen: "MAX fem godisbitar per person nu! Annars får de ont i magen." Eller inte... ;)
Jag delade upp godiset så att alla fick en varsin liten plastmugg med godis, garanterat mer än 5 per person, men ändå verkligen inte mycket, med svenska mått mätt. Både Edoardo och Giorgia reagerade med en tappad haka och Edoardo frågade till och med: "Men Cornelia, får vi verkligen äta så mycket godis?". Stackars barn säger jag bara. Tänk att växa upp utan godisfrosseri om helgerna.
Kan nöjt berätta att ingen fick ont i magen, alla låg i sina sängar i tid och allt godis var uppätet efter ett RIKTIGT fredagsmys framför Pippi Långstrump.


På Supermarket och handlar godis med de minsta.

Var och simmade idag också! Insåg hur mycket jag har saknat det, så jag köpte ett sådant där svindyrt tiokort ändå! Ska ju bara simma en gång i veckan, så det räcker ju till i maj. ;) Jätteskönt, men asjobbigt. Tur att jag har gjort 50 armhävningar om dagen i tre veckor, annars hade jag aldrig orkat hålla på i en och en halv timme. Har fett ont i mina triceps nu däremot. Usch, ser inte fram emot morgondagens träningsvärk.

Spelade in en jättemysig video av Emma och Luna när de sjunger och dansar alldeles nyss. Tyvärr vet jag inte hur man gör för att lägga upp den på bloggen. Om jag har fattat det rätt måste man lägga upp den på Youtube och krångla först... Får se om jag orkar ta tag i det någon dag...

Pusss

Dåligt med uppdateringar.

Jag ber om ursäkt för det, men blogg.se har varit jättesegt de senaste dagarna... Men oroa er inte, jag skriver ikapp nu!
Början på veckan var ganska händelselös. Var på stan lite grann, tog långpromenader i solen, bilturer runt i området och annat mysigt på min lediga tid och när jag jobbade var jag mest hemma med de yngsta. Silvia var på badhuset måndagen, så där har jag inte varit på länge nu.



Igår kväll fick jag däremot ledigt, eftersom Sara inte hade lust att åka på träningen utan skulle läsa läxor istället, så jag åkte till första tillfället av Svenska Kyrkans ungdomskvällar. Vi var sammanlagt åtta stycken, varav två ledare, som fikade, pratade och planerade aktiviteter inför kommande tillfällen. Det var jättekul att få träffa lite svenskar, och extra kul att tre av dem var AuPairer. :) Hoppas på att Sara skippar träningen nästa onsdag med, så att jag kan åka dit igen.
När jag skulle ta metron hem efter "mötet", visade det sig att de hade stängt av hela metron för strejk under kvällen. Lite jobbigt eftersom jag var långt ifrån där jag parkerat bilen och det inte gick någon buss dit. Men fyra bussar och två hjälpsamma busschaufförer senare var jag hemma. Vore ju kul om de kunde varna innan de strejkar en kväll mitt i veckan.

Så, det var snabbt sammanfattat. :) Idag ska jag nog till badhuset däremot, och passa på att prata med Saras simtränare om att släppa in mig gratis för att simma på lördag. Har jag berättat vad det kostar förresten? Det låter kanske snålt av mig, men för att få komma in annars, måste man köpa ett tio-kort för 100 euro. Vad fan liksom? 100 kronor per inträde i ett badhus lite mindre än Karlstads. Nejdu, det betalar jag inte. :)

Skriver mer imorgon!
Pussar

Utekväll på egen hand

Kände att jag var tvungen att komma ut lite, så jag gjorde mig i ordning för utgång igår kväll och tog sen bilen till metrostationen. Det går inga nattbussar hit och det är för långt för att ta en taxi så bilen fick det bli. Planen var att följa med PubCrawlarna runt, men det tog för lång tid att parkera bilen så jag missade dem. Så jag gick till "The drunken ship" på Campo dei Fiori och träffade där en dansk kille med en massa amerikanska vänner som jag följde med under kvällen.


Efter en kort pubrunda åkte vi till "Babel" där de hade bokat bord. Jag drack mig mätt på Cola light under kvällen och slapp en dag av baksmälla.

Tjejerna hade sina första simtävlingar för året i helgen också, så efteråt fick de en varsin svensk godispåse. Det har blivit en tradition. :) Så hittade jag den här instucken under dörrkarmen imorse när jag vaknade:

Lite söt :)

Kram


Lycka

Jag har hittat det! Äntligen. Hade faktiskt nästan gett upp hoppet.
Hyfsat pris också väl, 2.75? Eller vad fan. Inte vet jag egentligen.


Fint väder igen

Så fint var det i området idag...







... dock bara 11 grader varmt!

Älg till middag

Helgen är öööver. Imorgon står klockan på 06:30! Fast det är inge synd om mig, jag går säkert och lägger mig igen, en timme senare, och sover till elva...

Lördagen spenderade jag på stan. :) Provade bussförbindelserna härifrån för första gången. Det tar tio-minuter-en-kvart att gå till busshålplatsen, men sen går det två bussar till Cornelia-stationen, så man behöver inte vänta så länge. Vädret var inte helt mysigt däremot, så jag kom på mig själv med att halvspringa mellan affärerna och höjdpunkten blev cappuccinon på McCafé. Nej, men ärligt talat så är vädret väldigt opålitligt här nu, typiskt aprilväder. Ena stunden skiner solen, sen tar det tio minuter och så står man i en hagelstorm.


Så mysigt var vädret när jag väntade på bussen. Spöregn blandat med hagel.

Idag gick mycket av tiden till att förbereda inför middagen! Var tvungen att åka och handla, för hälften av ingredienserna saknades, och då fick jag handla inför nästa vecka samtidigt. Det tog nog två timmar att hitta allt. Giorgia hjälpte mig med förberedelserna i form av skalande av potatis, sötpotatis, fänkål och morötter, göra iordning en sallad och en avokadosås. Det blev bra alltsammans och alla åt upp och var nöjda! Lite svårt med köttet, jag är ju verkligen ingen mästerkock, men det ordnade sig.
Förutom matlagning har jag börjat med uppackningen idag också. Det är dock väldigt omotiverande att packa upp när det inte finns någonstans att göra av grejerna. De har inte fått upp hyllor och dyligt än, och inte heller fixat garderoben. Men det kommer väl så småningom.
Varsågod Martine! :)
 
Mitt rum...

...badrum...

... och det som ska bli garderoben!

Godnatt alla!


Klant.

Okej, nu kommer mamma och pappa att sucka, men de bilder jag tagit från middagen kan jag inte lägga upp för jag hade inte minneskortet i när jag tog dem. Och ja, jag skäms lite.
Men typiskt mig, så vad gör man?
Jo, jag började bläddra igenom de korten jag tagit tidigare för att hitta något kort värt att lägga upp. Då hittade jag typ 30 bilder jag inte visste att jag tagit. Det visade sig att det hade jag inte heller. Jag misstänker Giorgia... Tyvärr fanns det inte EN som var användbar. En är tagen på någons strumpor, en annan på tv:n, en på skåpluckorna i köket och en ner i toaletten. Sammanfattat: Det blir bildfritt idag! 

Okej, det jag skulle ha visat var middagen, för idag åt vi stekt kött med kokta kronärtkockshjärtan. Köttet var det som var värt att ta kort på. As-stora var dem, stekta och upplagda på en vanlig tallrik hängde de över kanten! De såg inte så goda ut, eftersom hon stekt de i endast salt! Väldigt nyttigt och gott var det däremot. :) Det var nötkött vi åt, men inte från vilken ko som helst, utan från en TOSCANSK ko, vilket innebär att det blir en delikatess (Jag fick en giftig blick av Silvia när jag igår ryckte på axlarna och sa "ko som ko eller?").

På söndag är det jag som lagar maten. Det blir älgkött med ugnsrostade grönsaker och smörstekta kantareller. :) Muuuums. Känner mig lite pressad i situationen dock. När det är första gången de äter älg, vill jag att det ska bli gott. Håll tummarna för mig på söndag kväll!

Imorgon ska jag ut på stan och kolla rean. Uppdaterar imorgon kväll. (MED BILDER)

God natt!

La Befana

Helgdag här också idag, men inte i form av trettondagsafton, utan "Befana". Hon är en häxa/påskkärring eller liknande som kommer med godis till barnen. Också en happening i kyrkan, så där var vi idag. 
Sara och Giorgia hade en julföreställning, typ jesu födelse, där huvudpersonen spelades av en ett par månader gammal bäbis. :) Sen hade de presentutdelning, fika och lotteri. Tror att allt tog ungefär fyra timmar.




Rebecca, barnens kusin, spelade Maria.


Har hört att det är hyfsat kallt i Sverige? Här tog jag morgon-jogging-rundan i linne, och åt sen frukost på
verandan... ;)



Bilder på rummet kommer senare, när jag har fått ordning på allt. :)

Pussar


Tillbaka.

Lämnat Sverige bakom mig för en (varm!) vår i Rom. Lämnade Värmland med 22 grader kallt och landade tre timmar senare i 16 grader och strålande sol... :)
Har flyttat in i det nya huset, så nu bor jag med familjen för första gången! Garanterat fritt från all form av lugn och ro, men mysigt med alla nära inpå. :)
Huset i sig är jättefint. och jättestort! Om jag har räknat rätt har de tre våningarna sammanlagt sex badrum. Vad nu det ska vara bra för? ;O Men jag gnäller inte. Det är skönt med ett eget. ;) Det enda negativa med flytten är väl att jag måste börja gå upp på morgnarna nu (!)



Luna hjälpte mig med uppackningen genom att sålla ut alla godispåsar ur väskan.


Puss och kram


Solresor - Resor med charter och sista minuten
RSS 2.0