Inga krig här inte

Nejnej, här är det stilla och roligt. Händer ingenting nu i valtider... Menmen, vi har fortfarande rösträkningen kvar. :)

Idag är jag lite krasslig så jag har spenderat dagen på office, vikandes ett par hundra välkomstbrev. Kul. Jodå.

Har också åkt till alla hotell ikväll för att sätta ut ny information i pärmarna om situationen här och samtidigt meddela att vi nu öppnar försäljningen av Luxor-turen.

Jag drar mig lite för att skriva här, för jag har fortfarande inte lyckats föra över bilder från telefonen. Vilken skam. Jag som har så mycket fina bilder jag skulle vilja visa er. :( Men jag ska lämna in min kamera på lagning imorgon. Eller försöka i alla fall. Och alternativt köpa en sådan där dosa som man kan stoppa in små mobiltelefonminneskort i!

Men allvarligt talat nu. USCH som jag saknar er!

Jag älskar er.

<3

Nu går det sådär alltså.


I tisdags skulle jag ju åkt till Kairo men vi ställde in utflykten och istället åkte vi till kontoret på morgonen. Där väntar mejl från huvudkontoret i Malmö som på morgonen haft krismöte angående upploppen och planering inför valveckan. Då bestämdes det att vi, till nästa vecka, ställer in alla utflykter till Kairo och Luxor samt rundresan och Nilenkryssningen. Vi kan nämligen inte längre garantera säkerhet i de större städerna och vet inte alls hur det kommer att utvecklas under valet.

Vi har mer eller mindre ställt in oss på att det kommer att bli inbördeskrig och vi kommer att behöva skickas hem. Mathildes animationföretag bokade flygbiljetter åt dem igår bara utifall att. Det händer säkert inget alls dock, men det känns bättre att ställa in sig på allmänt kaos för att sedan bli positivt överraskad.

Så efter att ha haft ett eget litet krismöte över en lunch på Hard Rock Café åkte vi ut till hotellen med information om den politiska situationen och om våra inställda utflykter. Så nästa vecka är HELA team HRG 2011/12 här samtidigt för första gången. Antagligen enda gången också, för normalt sett är ju alltid 1-3 stycken ute på rundresor.

Av någon anledning tycker inte Gud Fader att vi har nog mycket att göra i och med detta utan även den här dagen börjar härligt nog med en flygförsening på 3 timmar. Självklart är det Malmö-flighten som är sen, och på det flyget sitter vår personalansvarige (Jocke) från huvudkontoret. 

Vilken underbar jävla vecka. 

Jag sitter på office och skriver detta, i väntan på att åka med min senarelagda transfer och plocka upp griniga, barnsliga gäster (som tror att det är vi som bestämt att planet inte fick lyfta på tid) och har här ingen telefonsladd så bilderna kommer upp i efterhand.. Kanske ikväll redan!

SÅ! Detta skulle alltså ha publicerats imorse, men ni får se det nu, tillsammans med bilder till. 

Flygis gick riktigt bra. Jag var på strålande humör och sådant smittar ju som bekant av sig, så dagen blev alldeles underbar ärligt talat! (LÅNG men underbar)

Så här kommer bilder med förklaring för de senaste dagarna. 

NEEEEEEJ! Det går inte att ansluta telefonen till datorn idag. Försökt i en halvtimme nu, och börjar få gravt bråttom till middagen med teamet + Jocke.. Försöker imorgon från office!

<3 


Men heeeej!

Jag vet att jag är sopig på att uppdatera. Men ärligt talat så är det så pass mycket att göra här att jag måste planera för att ens hinna tvätta håret emellanåt..

Nu sitter jag på min balkong i nya lägenheten med en pepsi light och hade det inte varit becksvart hade jag nog njutit av min underbara HAVSUTSIKT också. ;) 

Har det galet bra ska ni veta!! L Y C K A <3

Vet att ni funderar över oroligheterna i Kairo, men här är det hel-lugnt. Vi ställde in Kairoutflykten jag skulle ha varit med på imorgon men annars påverkas vi inte alls! Vi får se om det blir värre i och med att parlamentsvalet drar igång här snart men ärligt talat så tror jag att vi inte kommer att känna av det heller. Och lika bra är väl det. 

Vad har hänt då? 
Jag har försökt att njuta så mycket jag bara har kunnat av att vara nära mina vackra här. Så en myskväll med Linda på balkongen med levande ljus följt av en övernattning med skitsnack halva natten fick inleda veckan här! Underbaaaart <3 (Jag vill i förväg be om ursäkt för dåliga bilder men min kamera är ju kaputt nu så jag får använda mobilkameran!)Sen har jag såklart hängt en hel del på Grand Hotel med Mathilde och hennes animationsteam. :) Lite extra den här veckan för att hon har haft ont i ryggen så efter showerna har vi haft massage-dejt på tjejtoan då jag har tryckt muskelknutar tills hon gråtit. Hemskt egentligen. Men mycket effektivt! Det är mycket bättre nu!
Nu har teamets koreograf gått och halkat på scenen också, så jag ska dit ikväll för att se om jag kan försöka klämma lite på henne också. :)Sen har jag och Mathilde lyckats fått en ledig dag tillsammans i veckan också. Så kvällen före spenderades shotande på Papas Beach vilket innebar att lediga dagen börjades med en bakis-frukost bestående av pizza och pasta på restaurang Martini, följt av en 2,5 h nap i min säng för att sen släpa oss iväg till Hurghadas enda shoppingcenter, Senzo Muuuul! (Egentligen "Mall" men man måste uttala det "Muuuul" för att taxichaufförerna ska förstå vart man vill) Där åt vi en varsin, HELT FANTASTISK, blodig köttbit på "Jungle Restaurant" lyssnandes på restaurangens konstgjorda bäck rinnandes runt oss och utsikt över en storbildstv som visade discovery channel.


Precis så här gott var det. Får rysningar bara av tanken..
Haha. En elefant hade de utanför också, som lyfte på snabeln och lät lite otäckt emellan varven.

Vad mer?
Jo, efter lediga dagen hade jag Luxor utflykten, så efter att ha avslutat kvällen på Senzo med ett biobesök gick jag och lade mig vid 01, ställde klockan på 03:10 och gjorde en KILLER-utflykt! Nej, ärligt talat så var jag riktigt bra. Allt gick som det skulle och nu börjar man ju faktiskt kunna Luxor så jag fick briljera lite. Avslutade som vanligt turen med en quiz för att gästerna skulle få känna att de faktiskt lärt sig lite grann under dagen och finalen blev som alltid utslagsfrågan: "Hur gammal är jag och vilken stad i Sverige kommer jag ifrån?"
Och den här veckan tog de nog ändå priset i åldersfrågan. Dagens medel: 26,5 år. Okej. Och tanternas reaktion på avslöjandet om min riktiga ålder är alltid lika rolig! De tror ju på riktigt att jag antagligen har samma åldersnoja som dem har och tar illa upp så efteråt kom 4-5 tanter fram och ville bara förklara att det VERKLIGEN inte var utseendet de gått på när de gissat, utan att jag verkade så "mogen och påläst".. Mhm. Jojo. Men då vet jag. ;)

Nu ringde precis Linda också, hon ska äta sushi nu, sen ska vi nog ha lite mys hos henne innan jag måste dra iväg till Grand Hotel för Christinas massage-stund.MEN ÅÅÅH! Kollade precis mejlen och hittade ett mejl med överskriften "Horus-gruppens mailadresser".
Första meningen:

"Hej på er i Horusgruppen.
Översänder härmed våra respektive mailadresser för ev. utbyte av info och bilder."

Fantastiska människor!

Har jag sagt att jag älskar er idag? <3

HRG imorgon!


Nu ni, mina vackra i Hurghada, är jag snart tillbaka! (:


Jag saknar er så jag dööööör. <3 <3 <3 Känner mig lite dramatisk idag. Men inget jämfört med mina gäster...

Kommer ni ihåg hur jag skrev i början på veckan att jag var lite orolig för att vissa i gruppen kändes hemskt svårflörtade? Jag blev ju varnad av Veronica för att jag skulle få ett par äldre damer med hyfsat kort stubin... Men så har det ändå visat sig att vi har haft en himla mysig vecka, mycket skratt och fina ord, och så avslutas det med ett "hejdå-möte" ikväll, och jag lovar, jag är fortfarande i chock. Jag håller ett liten improviserat tacktal till mina 18 gäster och halvvägs igenom inser jag att 4 av tanterna sitter och gråter (!?) w t f . Ja, svårflörtade, my ass. När ska man lära sig att sluta döma efter första intryck? De stämmer ju för i h-e aldrig.Det har faktiskt varit en rätt så krävande vecka, trots att den har varit bra. Det är ju som såhär, att väljer man att jobba för Solresor, har man en medelålder på gästerna som ligger runt 60, och många är mycket äldre än så. Och det är alltid någon/några i gruppen som kör sitt eget race, vet bäst, kan allt och är helt orädda för att halta ut på stan på egen hand (och lämna mig och Youssef med magsår). Det finns också alltid någon som tenderar att plötsligt försvinna spårlöst i ett tempel smockfullt med folk, gärna innan vi hunnit bestämma mötesplats och tid. Helst av allt väljer de här pigga 80-åringarna att strosa iväg sjävla i  Karnaktemplen. 25 hektar pelare, pyloner, kapell och sidorum. Fantastiskt. Det är så många gånger vi har fått planera en strategi i förväg för dagen...

Jag; "Okej Youssef, vi gör så här. Jag ansvarar för att hålla ihop gruppen i övrigt om du punktmarkerar de som tenderar att vandra iväg."
Youssef; "Men då ser du till att alla som vill får ett toalettmynt innan vi går tillbaka till båtarna"
Jag; "Absolut. Och sen går du längst fram och jag längst bak i gruppen när vi går ut så att inte vi tappar bort någon i bazarerna."
Youssef; *suck* "Mashi.." (Okej på arabiska) "Och just det..."
Jag; "Vad? Har vi glömt något?"
Youssef; "Vi ber chauffören att släppa av oss i stan och skickar iväg gästerna till båten, så att vi kan köpa knäckebröd till Margareta (glutenallergisk) och pistagenötter till Siv (går på LCHF-diet)"
Jag; *SUCK* "Mashi.."

... och andå har detta inte alltid räckt utan det har trots våra ansträngningar, slutat med att jag har fått skicka in en svärande Youssef bland hoperna av turistgrupper för att leta reda på de två som fortfarande saknas oss, 15 minuter efter avtalad tid.

Men trots att vi ett flertal gånger denna vecka varit helt säkra på att vi skulle behöva skicka tillbaka färre gäster till Hurghada än vi fick hit, så har det varit en helt underbar vecka om man ser till helheten. Vi har haft supermysiga gäster som uppskattat vårt jobb, klappat på kinden, kramat och uppmuntrat. Vi har haft väldigt trevligt tillsammans och upplevt och gjort ofantligt mycket. Och jag kommer att sakna dem.

Hur var det nu då? Just det, VÄRLDENS BÄSTA JOBB hade man ja. :)

<3<3


Tänker på dig och din rygg idag skrutt..


Ny vecka. Nya möjligheter?

Nu ni! Är jag halvvägs tillbaka till Hurghada. :) Sammanfattningsvis har veckan varit bra, men jag är lite orolig för den här veckan. Jag vill inte säga för mycket, men jag anar att jag har vissa svårflörtade gäster i gruppen som just ankom...

Idag har jag fixat med incheckning för gästerna och nu är det snart dags för välkomstmöte för de nya. Det är alltid konstigt när man byter grupp såhär. Jag kramade förra veckans gäster hejdå vid bussen och fick massor av tack och lovord. Gullungar.

Och just det; Mamma och Pappa! Till er:

Lars (67 år, från Lund) : "Du Cornelia..."
Jag: "Jaa?"
Lars: *Kliar sig lite i skägget* "Hälsa dina föräldrar från mig när du pratar med de nästa gång!"
Jag"Eh jaa, okej."
Lars: "Ja, gör det. De har en väldigt fin flicka, ska du veta! Berätta det för dem."

 


Fortsättning...

Herregud, jag har en verkligt bra dag idag. Folk är faktiskt riktigt trevliga. Måste hänt något speciellt (för det lär ju inte bero på att jag vaknat på rätt sida för en jävla gångs skull).


Eftermiddagen spenderas med en citytur i häst-och-vagn. Mitt strålande humör präglade turen, då jag sjöng nationalsången och visslade Pippi Långstrump för vår måttligt roade kusk/fotograf Mustafa. (Fr. v. Susie, Jag, Nina och Nini-Rose) 

Tillbaka på båten var jag lite småhungrig, med två timmar kvar till middagen, så jag valde att besöka köket en sväng. Fick smaka nybakt bröd, småkakor och böngryta. <3

Mr Hasan (till höger) var himla stolt över sin dekorerade chokladtårta. Och jag hade inte mage att berätta för honom att han stavat fel på "Auf Wiedersehen"...

Donken, Luxor.


Efter en lång förmiddag med besök i Konungarnas Dal, Alabasterfabriken, Hatchepsuts dödstempel och Medinet Habu, hade jag en välförtjänt siesta i stan! Jag och båtens receptionist Motaz, började med lunch på Donken, och tog sen en färsk mangojuice på en uteservering i solen. Helt okej lunch. :)

Skulle ta en bild på honom för att lägga upp här, och när jag berättade att den var för bloggen blev han så nervös att han glömde bort att han hade ett sugrör att dricka ur, vinklade glaset och hällde större delen av sin juice på tröjan (Precis innan jag tog fotot nedan). Fantastiskt underhållande! :D 
Abu Simbel

Sitter i min hytt och ska strax gå ner till baren för Galabeyaparty. Men är verkligen osugen på det ikväll. Skulle vilja gå och lägga mig istället. Har varit uppe sen 03:15 imorse. Vi var i Abu Simbel idag, och då åker man sådär otrevligt tidigt på morgonen för att åka buss 4 h, titta på tempel, åka 4 h tillbaka. Visserligen är det värt den långa resan. Det där templet är ett jävla under. Normalt sett är templen byggda av stenblock staplade på varandra (logiskt) men i Abu Simbel har Ramses II grävts sig 60 meter rakt in i ett berg och sedan karvat ut ett tempel. Vansinne. Bara fasaden är 40 gånger 30 meter och man får lite svindel när man står framför de fyra sittande statyerna av faraon, som är vardera 20 meter höga.

Bara för att göra det lite coolare, har man dessutom sågat isär templen och F L Y T T A T dem 60 meter upp för att de inte skulle dränkas av Nassersjön efter byggandet av Höga Dammen. Ja, tillsammans med UNESCO och svenska SKANSKA har man flyttat berg.Nej, nu ringde Youssef, så det är dags att smyga ner till Horus-baren. Skicka lite energi till mig är ni snälla, så att jag inte somnar i någon soffa där nere...Jag älskar och saknar er. <3

Dedikerat till Marte:


Jag promenerade runt på Elephantin-ön i Aswan och stötte på den här underbara!

Och (jag vet att det låter konstigt, men du fattar?) jag tänkte på dig.
Solresor - Resor med charter och sista minuten
RSS 2.0