Fantastiskt! :)

Tillbaka på Nilen igen, sitter i min hytt (331, den som ligger placerad typ ovanpå motorn) och funderar över hur det känns att vara här igen. Bra. Hemskt. Hjälp. Både och då. Jag kan ju inte tycka annat än att jobbsituationen här är lite mer stimulerande än HS-pass i HRG.. Meeeeeen, jag skulle vilja ta med mig alla vackra hit!
Men okej, nu slutar vi älta och redogör för de senaste dagarnas aktiviteter:
1. Strömavbrott på office. Kontorsråttorna (de utan uniform nedan) verkade lite lätt stressade, men jag gillade det faktiskt. En fika.. Påtår.. Lunch!
Fick pussa Candy också. Grand Danois, 5 mån.
Blev kvar lite onödigt länge på kontoret den kvällen, eftersom det fanns lite att ta igen när strömmen väl kommit tillbaka, så jag åkte direkt till Grand Hotel och varvade ner med en öl och musikalen "Zorro".
Efter showen åkte jag hem till lägenheten och förberedde middag medans Mathilde hade träning. Så hon kom väl vid halv-ett-snåret och då åt vi, spelade kort och bara myste. :)
Bilden nedan visar iofs på hur hög mys-faktorn var, men jag är medveten om att den i övrigt är ganska hopplös.
Självutlösare på, i ett mat-osigt kök och två tjejer som posar med pastatallrikar...
Hade flygplats med mina söt-kollegor också. Linda, Malin och Lindi har här fått en påse godis av en grupp med resesäljare som varit här under veckan. Stämningen var på TOPP! Godis, solen skiner, nya gäster på ingång.
"Hänga gubbe" i väntan på att planet ska landa... (:
Det har också hunnits med en sväng ut på Papas såklart, denna gång var avslutningskväll för Santiago (han i mitten som skålar) för han åker hem nu på onsdag. :(
Och de här underbara animatörerna är precis lika lugna, sansade och rationella som de ser ut här. <3
Dagen därpå var det egentligen White Sensation på Papas, men det kändes lite overkill, så vi nöjde oss med soffhäng och sushimiddag på Martini.
Lite sugna på våra Mozarellasticks där tror jag.. :)
Powernap orsakad av paltkoma...
...och sen kortspel och Cosmopolitan med Paolo och Santiago. Egentligen är de inte med och spelar här, utan posar bara med korten för att det ska se ut så... :D SÖTA!
FANTSTISKA ÄR NI ! <3 kärlek.

Underbar vecka!

Jaaa! Heeelt fantastisk vecka i Hurghada!! Har fått massor av kvalitetstid med min älskade Mathilde, vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Har därför inte hunnit uppdatera här.. Men vi gör som sist, eftersom min underbara mamma, som dessutom nog står för 80% av mina sidvisningar, tyckte att det var så mysigt. :)


ÅH! Mina vackra två. Har sådan enorm tur att ha dem här hos mig. Här laddar vi inför att se på Mathildes Mamma mia show på Grand Hotel, första kvällen tillbaka från Nilen.


Som alltid var showen underbart mysig, och Mathilde fantastisk som Sophie! 
Dagen därpå passade vi på att gå ut och äta lite "lyxigare" lunch i Marinan.
Tyckte tyvärr dock att det var en bra idé att specialbeställa min tonfisksallad:

Jag; Can I have some feta cheese on my salad as well?
Han; Eh, cheese on salad?
Jag; Yes please, FETA cheese.
Han; Mozarella cheese?
Jag; *suck* Fine, mozarella. Thank you.

Så jag och Linda tar en varsin likadan sallad och in på bordet kommer en skål med ugnsbakad tonfisksallad täckt med smält ost. snusk.

Efter denna hyfsat misslyckade lunch fick vi då kompensationsfrossa i glass/våfflor/smoothies/kaffedrinkar på caféet brevid. Det var fett gott i och för sig.


Och precis som vanligt har jag spenderat kvällarna  med att först titta på Mathildes shower, applåderat mig svettig, gått tillsammans med henne och hennes mys-team och druckit Stella på baren brevid och sen dansat på Papas. Ovan: Ett jävligt taggat Dream Team <3


Min personliga energikälla. (: Bellissima...


Hade en ledig dag på stranden ensam också, fantastiskt skönt. Sov/solade/pluggade Luxor-overday-utflykten som jag skulle ha dagen därpå.

Men istället för att ta en tidig kväll så hade jag och Mathilde, för första gången på sju veckor (!), chansen att umgås före klockan 01:00, så vi tog vara på kvällen och började med en underbar sushi-middag, följt av en shoppingtur, avslutad med en skitprat och kaffe på Costa Coffé. Underbart!


Efter vår myskväll sov jag 3 h och 15 min för att sedan lämna Hurghada 04:15 för att visa mina 29 gäster underbara Luxor! Det gick super, och jag hade en verkligt inspirerande dag, där allt bara... klaffade! Kom tillbaka till Hurghada igen kl 23:00 och bad chauffören att släppa av mig på Grand Hotel (som vanligt)...


...och där satt jag och bara myste medans jag tittade på team RSH enjoy:s nattliga träning. Vid 01:00 var den slut och då tog vi vår obligatoriska Stella innan vi tog en taxi hem till mig. :) Dagen därpå var jag ledig igen, så jag passade på att följa med Mathilde till jobbet...


Började dagen med morgongymnastik på stranden, för att sedan vara med på vattengympa, salsakurs och boule. Allt lett av animationsguiden ovan (som här vrålar något i stil med: GUTEN MOOORGEN! Alles gut? WOOONDERFUL!). :) Mycket härlig dag!


Mellanlandade sedan på kontoret en sväng på lediga dagen för att fixa med (den fruktade) veckoredovisningen) och där var stämningen lite tryckt ärligt talat. Man känner det bara genom att titta på den här bilden, aight? Jag kom in och bad lite försynt om att få låna en penna och tog den här bilden precis efter att Louise kastat en penna LITE för hårt på mig från andra sidan rummet. ;) Team HRG <3


Vi avslutade kvällen på topp rent stämingsmässigt. Spelade ölspelet samtidigt som vi i början av kvällen delat ut två "Knäppgök"-kort till var och en. Ni vet där man får helt sinnessjuka uppdrag man ska genomföra utan att de andra förstår att det är uppdrag. Hm. Jag tror nog ändå att min måste ha varit bäst ------>


Efter att den danska vodkan flödat genom diverse dricklekar bestämde vi oss för en fotopaus där vi skulle försöka att hänge oss fullständigt till vissa bestämda sinnesstämningar. Och här börjar kvällen att spåra lite, så för er som börjat tröttna på det här inlägget, kan jag råda er till att sluta läsa/titta nu, för nu har jag bara utfyllnadsmaterial utan allmänt intresse kvar att visa. 


Louise ( Förvåning )

Lindi ( Ilska )

Vi ( ? )
Fotografen; Okej tjejer, nu vill jag se något riktigt otäckt här, tänk tvångströja, tänk anstalt, tänk... tänk något man VERKLIGEN inte vill möta i en mörk gränd!


Avslutades med lite (sopig) biljard och (ännu sopigare) dans i Marinan iklädda våra fantastiska Donken-t:shirtar.


En vecka fylld av LIVSGLÄDJE! Skratt från hjärtat, kärlek i överflöd.

En underbar vecka.

Tack ! <3

Andra veckan på M/S Lady Mary


Vart börjar vi? Länge sen nu.

Vi tar det i bildtexter..


Veckan har rent allmänt inte varit särskilt tung. Många lediga eftermiddagar på soldäck! Läst ut en bok för första gången på säkert sju månader. När hade man tid med sådant senast?

Vi har blickat ut över Nilen och Nassersjön från Höga Dammen i Aswan.


Grupp Horus har denna vecka bestått av tre underbara pensionärer med ett genuint intresse för historien, landet, folket, religionen, maten, blommorna... det mesta egentligen!


Vi har åkt motorbåt mellan dammarna och de nubiska byarna.


Vi hade ännu en galabeakväll där jag träffade en jättemysig kvinna från New York, Cindy, som hjälpte mig i mitt extraknäck som animationsguide kvällstid. Vi dansade oss svettiga till Macarena, Waka Waka med flera för att få igång de gamla britterna på båten.


I Kom Ombo hade vi en ledig kväll då jag följde med egyptologerna och rökte vattenpipa. Hittade också en buffelbebis att mata!


Passat på att bara njuuuta av den här underbara naturen vi åker i. Nilen <3


Haft en del fritid att promenera runt i Luxor.


Min bildsköne egyptolog Youssef har varit världsbäst under veckan och lärt mig mer än min hjärna orkar spara om den faraoniska historien. Och när jag tröttnat på att lyssna på information om tempel, gudar, traditioner och politik roade jag mig med att ta vackra bilder med fish-eye-inställning. HAHA! Jag lovade att inte lägga upp dem på facebook, men han vet ju inget om min blogg. :D


Jag hade också turen att få träffa min älskade Lindi i Karnaktemplen idag! Hon kom den här veckan och det ska bli så underbart att komma tillbaka till Hurghada imorgon och bara kramas/prata/hänga/uppdatera varandra om allt som hänt sen Alanya! Egentligen var det väl inte "tur" dock. Jag och Youssef visste att gruppen från Hurghada skulle komma senare än oss, så vi tog en nästan dubbelt så lång guidad tur i templen än normalt och gav de massor av fritid sen för att Lindi skulle hinna dit! :)


Sen avslutade vi veckans guidning med det obligatoriska glädjehoppet i Luxortemplet. En ny tradition jag har infört. De var lite oroliga över detta tidigare när jag nämnde mina planer, skyllde på dåliga knän och brist på spänst, men jag tycker det gick hyfsat bra. :) Skrattade gjorde vi i alla fall!

Uppdatering


Just nu ligger vi stilla i Aswan (där man brände ner en kyrka förra veckan) och jag vill bara passa på att berätta att det är helt lugnt här. Det var bara i Kairo det blev oroligt och idag har en representant ur den Egyptiska militären gått ut i tv och beklagat det som hänt. De kristna i landet har några dagars fasta nu för att hedra de som dog i demonstrationerna.

Haft en monsterlång dag idag! Den ofullständiga obelisken, Höga dammen, Philaetemplet, Parfymerian och Nubiska byn. Gode Gud. Och imorgon (läs: inatt) ska vi till Abu Simbel. Väckning är beställd till kl 03:15. UNDERBART!

Jag har inte inspiration att skriva något vettigt, men delar med mig av lite bilder från dagarna.:)

<3

Första veckan avklarad!


Shit, imorgon vinkar jag av mina första gäster som nu ska tillbaka till Hurghada och samtidigt tar jag emot nästa gäng. Om man nu får kalla det gäng ens. De är tre personer. :)

Världens finaste norska familj har jag haft med mig under veckan! Vi hade hejdå-mötet idag och de hade med sig havrekakor, badhanddukar, norska cigaretter och wasaknäcke med brunost! (Hur fina?!)

Idag hade vi våra sista tempelbesök också. Vi började dagen med att klappa herrelösa hundar utanför Karnaktemplet och avslutade med att göra "gädjehopp" (de där man hoppar upp och slår klackarna emot varandra) i Luxortemplet. Tyvärr är Youssef en värdelös fotograf, så det ser mer ut som att vi "går på do".Jag träffade Veronica (en kollega) i Karnaktemplet också. Som guidade en grupp med 22 blinda norrmän...
Dios mio.
<3


L U X O R


Den här staden alltså.

Den är så skitig. Så förbannat skitig, stressig, sandig, trång, smutsig, fattig, levande och alldeles underbar!
Kom Ombo


Imorse parkerade vi fartyget i Kom Ombo för att besöka stadens tempel som är dedikerat till gudarna Horus den äldre och Sobek. Här spenderade vi ungefär en timme innan vi gick tillbaka till båten för att ha ett litet hieroglyf-möte för att översätta våra namn och marknadsföra båtens souvenir/galabeya/smyckes-butik. Och sen (ca 11:00) var min arbetsdag över. Resten av dagen har jag varvat studier med vanlig läsning på soldäck och schackspelande med Youssef (min egyptolog). Helt okej dag sammanfattningsvis.


Dagens kuriosa: Städarna på båten överträffade sig själva idag. På riktigt. Lotusblommor och svanar kan slänga sig i väggen; checka elefanten:


Hur fin? :)

Puss!

2011-10-06


Förmiddagen spenderades i en nubisk by på Elefantine-ön.

Blev massor av bilder att sålla bland.Puss och godnatt! <3
NILEN

Dags att börja om med det här bloggandet igen. Så slipper jag uppdatera med nya FB-bilder stup i kvarten. :)

Befinner mig alltså nu i Egypten, och mer precis på den femstjärniga kryssningsbåten Lady Mary på Nilen! Vi kryssar en vecka åt gången mellan Luxor och Aswan fram och tillbaka och besöker helt fantastiska sevärdheter längs med vägen!

Jag har min första grupp med mig den här veckan, en norsk familj på fyra personer. Mys! 


Jag och mina gäster i Philaetemplet

Och dit åkte vi båt!

Söta Evelina har gjort fina banners åt mig <3 Denna är från Abu Simbel.

Imorgon har vi Galabeyaparty på båten och så här såg vi ut när vi var på studd-veckan. (Jag, Mari, Elisa, Susan och Veronica)

Det blir ett kort första inlägg men jag återkommer snarast.

Ha det fint.

Puss!


Solresor - Resor med charter och sista minuten
RSS 2.0