En sista torsdagsfika på termini

Idag blev det en cappuccino och skitsnack i någon timme med Elisabeth och Armando. Sen var den manliga tredjedelen av oss tvungen att åka tillbaka hem, så vi andra tog en sväng på stan. Mycket fönstershopping blev det. Enda stället vi handlade på var KIKO, och där länsade vi nagellackshyllan. De sålde ut dem för 1,90 styck. :)

Till lunch blev det pizzaslice med svamp och gorgonzola, på en mysig bakgata fem minuter från Via del Corso. :)
I övermorgon kommer dom! :D


Packning

Usch. Nu börjar det verkligen närma sig. Hade en depp-attack idag i samband med att jag provpackade inför hemresan. Det är en vecka kvar nu bara och jag tänkte ta med mig grejerna till lägenheten som mamma och pappa ska bo i redan på lördag... Allt gick ner i väskorna i alla fall. Även om 18-kilos-bagen utan hjul kommer att bli tölig att släpa på.

Frossade i Kinamat nu på kvällen, med hela familjen plus farmorn och farfarn. Vi invigde det nya uterummet! Jag kommer verkligen att sakna de italienska familjemiddagarna. Tur att vi har riktigt mysiga middagar på Anna Leks Väg också.7 dagar!

<3


menfikaigendå

Hur i hela friden ska jag klara mig utan min dagliga 1-euros-cappuccino? Åker ju hem om en vecka (och en dag)... Någon som vet hur mycket en mjölkskummare kostar? Espressokokare har vi ju...

Alltid lika mysigt att sitta på (mycket omysiga) termini och fika med Armando och Elisabeth. Trevligt sällskap gör allt. Idag var det politiska frågor på tapeten, så vår lugna fika utvecklades till en debatt om svensk politik och nästa val.


Och så nöjda blev dem när de var tvungna att släppa diskussionen om Sverigedemokraternas påverkan på skolungdomar för att titta in i kameran.

På lördag kommer mamma, pappa, Daniel och Marie. Herreminjävlagud så fort tiden går.

:/ <3


Cykelutflykt, utekväll och shopping

Lördag morgon träffade jag Armando och Lovisa vid Piazza San Giovanni för en utflykt till Via Appia Antica. Planen var att hyra cyklar och sen åka och titta på katakomber och andra kulturskatter. Tyvärr var det stängt för att det var helgdag. Men någon kyrka, lite ruiner och en massa fin natur fick vi se i alla fall. Strålande väder var det också. :)
Efter cyklingen blev det lite stressigt att skynda hem, duscha, göra sig iordning, och ta sig hem till Lovisa. Jag sov hos henne, så jag var tvungen att släppa av bilen och övernattningsutrustning där först. Då fick jag en liten överaskning i form av en försenad födelsedagspresent! :D Vi har ju inte haft chansen att fira mig än, så det fick kvällen ägnas åt. Jag fick ett bodybutter med medföljande läppbalsam från BodyShop och en JÄTTElåda med Baci! (Mina absoluta favoritpraliner) Så söta är dom, mina vänner! <3
Utekvällen var grejt! Hann med drinkhävning i Trastevere, livsfarliga bilfärder samt massor av dans!
Vi var hemma i sängen vid kvart i sju imorse, så jag känner mig lite slö idag. Får bli en tidig kväll.
Tog nästan inga bilder dock. Men det gjorde Lovisa, så dem hamnar väl på Facebook så småningom.Efter ett par timmars sömn, och en cappuccino i Villa Pamphili-parken, åkte jag och Lovisa en sväng till Porta di Roma, som är ett stort shoppingcenter ett par mil utanför stan. :) Där spenderade vi den här eftermiddagen och kom inte hem förrän vid halv-nio-snåret.

Godnatt!


Solresor - Resor med charter och sista minuten
RSS 2.0