Helgens bravader

Bravader kanske inte var det bästa ordet men det enda jag kom på. :) Har skippat utekvällen i helgen, och haft lite annat mys istället!
Fredag kväll blev det inget alls, utan jag var hemma med familjen, åt en god middag och gick och la mig tidigt.
Lördag dag gick jag en sväng på stan (för att köpa present till Sara) och hamnade mitt i något som såg ut som ett politiskt möte på Piazza del Popolo. Förstod inte riktigt orsaken men det var mycket folk ute i alla fall så det var säkert något viktigt...

Efter turen på stan åkte jag hem till Lovisa och såg på melodifestivalen med en godispåse!



Idag blev det en träff på stan med Armando och Lovisa! Vi hann vara lite kultiverade och gå en sväng och titta på Caravaggio-tavlor, ta en kaffe OCH prova ett smoothieställe som vi aldrig provat förut. GOTTGOTT var det! :) Jag är lite fökyld så jag valde en smoothie med innehåll: hallon, banan, melon, citron, ingefära, och äppelyoghurt.


En allmänt bra helg helt enkelt! :) Imorgon börjar allvaret igen dock, klockan står på 06:15... :/

Puss och godnatt!
<3



Rösta!

Jag har nu lagt ner tio minuter av min (inte så) värdefulla tid på att designa en tuggummipåse för Läkerol. Så nu uppmanar jag er, att göra er plikt som vänner och familj och gå in och rösta på min XTREMT fina tuggummiblandning! Detta är för att jag ska få vinna 100.000 kr och därmed slippa oroa mig för att jag inte ska få något sommarjobb iår. :)

Jag har till och med gjorde det riktigt lätt för er: www.hundratusen.nu/mix/j8xz  (följ länken)
 
Tack på förhand! ;)


Lycka!

Det är ganska fantastiskt vad lite fint väder kan göra för livsglädjen.
Att det dessutom är fredag gör ju inte saken värre heller! :)



              


Puss!

Bilder från lördag kväll!


Apertivo med drinkar

Paus vid Fontana di Trevi
          
           Billiga (och stora) tequilashots

På nattklubben

:)


Nu blir det vår!

Jaaaaa! Nu har det varit varmt och skönt i flera dagar, det känns verkligen som det börjat slå om till vår. :)

Den enda viktiga informationen från helgen:
Provade på apertivo som första stopp lördag kväll. Supergott och mysigt var det, verkligen att rekommendera!
Betalade 9 euro för en buffé med stekta grönsaker, lite pasta, ugnspotatis, sallad, bröd och sötsaker + en valfri drink. Det måste vi göra om. Tyvärr glömdes kameran hemma, och jag väntar på att få bilder av Lovisa via mejl. Förhoppningsvis kommer det!

<3 Puss

Fikafikafika

FINT VÄDER IDAG! :D 17 grader, solsken, fågelkvitter och doft av blommor i luften. :) Får se hur länge det håller i sig...

Tog vara på vädret och åkte in till stan och fikade med Elisabeth. Andra gången den här veckan som vi pratar strunt över en cappuccino. I love it!

Elisabeth förklarar något på italienskt vis...

Onsdag kväll var ungdomsträffen i kyrkan inställd, men fyra av oss gick ut och åt ändå. :) En liten typiskt italiensk restaurang i Trastevere blev det. :) Gottgott.

Lovisa, Elin och Louise!

Lekt en massa med barnen också såklart. Idag sminkade vi varandra med vattenlösliga tuschpennor...


... efter att jag hämtat de två minsta från skolan. :)

Det artar sig

Idag installerades duschväggarna i mitt badrum! (Saker och ting går fort här...)
Nej, jag ska inte klaga. Bättre sent än aldrig. Nu har jag faktiskt både en fungerande dusch..

... garderob...

... och bokhylla!




Kallt. Fy.

Fittirackarn vad det har varit rått ute ett tag nu.  Det blir ju kallare inne också, så jag är småfrusen i mitt rum nu. :/ VILL HA VÄRME! 
Som de flesta verkar ha hört så snöade det i fredags. Bör nämnas att det var första gången det snöade ordentligt i Rom sen 1989. Flyt?


Igår kväll blev det Sushi med Louise och Armando. Ett ganska billigt ställe i Trastevere. Gott var det. :) Efter middagen gick vi till Giolitti och åt glass. ÄNNU godare. ;)  

Sen var klockan runt elva och Louise åkte hem för att hinna med sista bussen. Jag och Armando hade däremot inte bråttom hem alls, utan gick och tog en drink vid Campo dei Fiori (min en alkoholfri med jordgubbar, lime och ananas). :) Sen bestämde jag mig för att göra något åt Ias krav på fler bilder på omgivningen, så vi tog en sightseeingtur stan runt nattetid. :)









Bildrekord? :) Jag ber om ursäkt för dålig bildkvalité och passar samtidigt på att skylla på min kameras dåliga nattinställningar.
Varsågod Ia!

Pasta, Pippi och Polisen

Nu var det länge sen jag skrev igen, vilket innebär att det finns mycket att uppdatera er med...
Skulle ha uppdaterat redan i tisdags, men då fungerade inte blogg.se som det skulle, och jag kunde inte logga in. Sen kom jag hem sent från Lukasgården igår kväll (00:15), så då passade det inte heller.

Okej, jag börjar i ordning med Tisdag:
På förmiddagen träffade jag en av de svenska tjejerna, Elisabeth, på stan. Vi promenerade runt i ett par timmar, drack cappuccino och hade det allmänt bra. :) (bild finns här: elisabethinitaly.wordpress.com/2010/02/09/ )
På kvällen bytte jag roll med mormor och Silvia och lagade maten. Det låter kanske inte om någon jättehappening eftersom det händer rätt som det är, men den här gången slog jag på stort och gjorde egen, hemgjord pasta! Två sorter dessutom. En tagliatelle åt barnen på ägg och vanligt mjöl, och en åt oss vuxna på vatten och fullkornsmjöl.



Onsdag:
Förmiddagen spenderades hemma med en sjuk Luna (igen!). På kvällen passade jag på att komma ur huset en stund, och åkte till Lukasgården för en "ungdomsträff". :) Lika trevligt som vanligt med fika och prat, och som vanligt drog det över tiden så istället för att lämna stället vid 21 (när det egentligen tar slut) tror jag vi gick vid 22:30. Fick vänta ett tag på buss och metro, så var inte tillbaka vid bilen förrän kvart i tolv. Där möttes jag av en mindre trevlig överraskning...
Jag ser på håll blåljus i närheten av där jag parkerat bilen och blir lite stressad. Värre blir det ju närmare jag kommer och inser att det är en polisbil med två poliser vid min bil. FAN. Jag visste ju att jag inte gjort en laglig parkering, men hade varit noga med att inte stå i vägen för något, så att ingen skulle ringa trafikpolisen. Tyvärr hade någon annan inte varit lika noga som jag, utan parkerat framför min bil och därmed blockerat en grind helt och hållet. Alltså: En mycket irriterad kvinna kom inte ut med sin bil och ringde trafikpolisen. Jag kom tillbaka först och fick såklart skiten för det. Behöver jag nämna att stämningen var något hätsk? Efter att ha blivit utskälld efter noter av både polisen och fyra temperamentsfulla italienskor och bett om ursäkt till alla inblandade, fick jag i alla fall åka hem. Vilken pärs. Hoppas nu bara att det inte dräller in en böter i brevlådan...

Torsdag:
Har samlat mig efter gårdagens kvällsdrama och hade en jättemysig morgon med glada barn (plus att jag fick gå och lägga mig efteråt så jag är nu utvilad). Emma hade maskerad i skolan idag, och skulle vara Pippi. Jag fick äran att vara ansvarig för hår och smink. Gissa om hon blev söt? ;)


Tre sammanfattade dagar! :)

Jag återkommer. <3

Vila!

Vila, vila, vila! Det är viktigt när man är sjuk har jag hört. Så nu har jag legat hemma mest hela helgen och kurerat mig med te, apelsiner och halstabletter. Och det gav resultat! Idag mår jag bättre och vågade mig till och med ut på stan en sväng. :) Tog favoritlatten på Piazza Navona i solen, handlade lite godsaker på Supermarket och åkte sen hem igen. Skönt med lite frisk luft.

Igår kom mitt paket från mamma och pappa! :D Ett bud lämpade av tio kilo ren lycka utanför vår dörr på morgonkvisten... Mer specifikt:
* Ett kilo lösgodis, ett kilo fudge, djungelvråls-/zoo-/fruxo- och pimpimklubbor, 3 pingvinstänger, fyra rullar nougador, 2 rullar center, två paket fiberhavregryn, tre förpackningar med makrill i tomatsås, ett chokladhjärta, två påsar torrjäst, ett paket pärlsocker, en tub räkost, tre påsar OLW-dip, två klänningar, ett par tajts, två språkböcker, en bok om konst och arkitektur, en cosmopolitan och så anledningen till att det kom ett paket över huvud taget: mitt italienska simkort!  

TACK MAMMA OCH PAPPA! <3

Idag har vi firat Emmas treårsdag också! :) Jag köpte en stor låda med playdo-deg och tillbehör, det var uppskattat! Kanske inte av Silvio som förbjudit det hemma, men vad fan. Jag är ju svensk. Och dessutom blond. Då är det svårt att förstå sånt... ;)

I förbifarten:
Jag har blivit onödigt bra på inbakade flätor. Pillar med de dagligen nu för tiden. Så här såg Giorgia ut i håret igår:



Sötnos är hon. :)

Puss och kram!

Bakteriehärd

Nu har jag varit hemma med sjuka barn i två dagar. Onsdag med Emma och idag med Emma och Luna. Febriga har dom varit. Men idag var båda feberfria och energiska, vilket har gjort mig mer eller mindre utslagen. Nu ligger jag i sängen och fasar för klockan som står på kvart över sex...

Här ligger Emma i djup febersömn på soffan onsdag förmiddag:


Mamma: Notera att hon inte bara ser ut som en groda, hon sover som en också. :)

Hela huset har varit fullt av hantverkare idag också. De har satt ihop bokhyllor, fixat med avlopp och dylikt. Och viktigast: Jag har nu en garderoooob! :D
Jag ska uppdatera er med bilder när jag stoppat in mina kläder... ;)

Skypar med Kajsa medans jag skriver inlägget. Hon ber mig att hälsa till bloggen. Eller "på" bloggen kanske. 
<3 Så jag hälsar tillbaka: JAG ÄLSKAR DIG! 

Fika på stan...

... blev det idag! Mötte Elisabeth på Via Del Corso, tog en cappuccino och sen en promenad till Termini där vi skiljdes åt för en eftermiddag av jobb. Jättemysigt!

Vid halv fyra hämtade jag och Silvia alla fem och tog med dem hem. Sen åkte jag och handlade mat för veckan. Åtta fulla kassar med mat för 180 euro klämde jag in i min tvådörrars Nissan Micra och packade upp hemma. Slitit att handla åt en familj på åtta personer.

Hittade den här hyllan också (mellan den med tonfisk och den med olivolja):


8 euro kostade den. 700 ml. Vad kostar den på Systemet (utan att ha blivit fraktad genom Europa)? Typ 250 kr? 

Saknar er där hemma!

Solresor - Resor med charter och sista minuten
RSS 2.0